Aardbeving Haïti

Voorlichting voorkomt cholera [VIDEO]

Na de aardbeving in Haïti volgde een nieuwe ramp: de uitbraak van cholera. Hulporganisaties hielpen direct na de uitbraak bij het inrichten van behandelcentra. Zij leverden daarvoor onder meer grote tenten, bedden, zeep en waterzuiveringstabletten. Hulporganisaties geven ook voorlichting over goede hygiëne. Zo maken ICCO en Kerk in Actie radio-uitzendingen en trainingen mogelijk over het voorkomen van ziektes. Zo worden er ook theatervoorstellingen ingezet om voorlichting te geven.

Bekijk hier het filmpje van de Haïti Reporters:

Het filmfragment toont een circus van Canadese en Haïtiaanse clowns die de bergen intrekken om amusement te brengen aan een bevolking die zo’n spektakel nog nooit heeft meegemaakt. Iedereen heeft plezier, maar tegelijkertijd is er een boodschap: hoe cholera te voorkomen.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.