Help slachtoffers
hongersnood

De 5-daagse voor 555
Dag 2: zo kom jij in actie!

De Actie Vijfdaagse van Giro555 is in volle gang. Heb jij ook de kriebels gekregen en wil je zoveel mogelijk helpen? Graag! Hier drie tips hoe jij succesvol kunt werven voor Giro555.

Tip 1: Start een actie

Je kunt zelf een actie starten voor Giro555. Op onze site kun je een aantal voorbeelden vinden. Denk aan cupcakes bakken, een feestje geven, een marathon lopen, lege flessen inzamelen, noem maar op. Door je actie aan te melden op de site kun je via een eigen actiepagina geld inzamelen. Je kunt natuurlijk ook zelf een leuk idee bedenken.

Tip 2: Word straatwerver met een online collectebus

Binnen 30 seconden kun jij een straatwerver worden voor Giro555. Je hoeft alleen maar een collectebus te printen. Dat lees je goed: je collectebus komt gewoon uit de printer. Via een digitale code wordt alles gelijk naar Giro555 gestuurd. Dus je hoeft achteraf geen geld te tellen, niets te storten en niet met een zware bus te sjouwen. Lekker makkelijk, toch? In de video kun je precies zien hoe het werkt.

Tip 3:  Word een digitale werver via jouw Facebook

Je kunt ook geld werven voor jouw actie en Giro555 via Facebook. Als een echte, digitale straatwerver. Je kunt je hier aanmelden. Daarna kun je al jouw vrienden uitnodigen om te doneren. Met als bonus: je werft gewoon vanuit je luie stoel!Wat loopt er al?

Wat loopt er al

In heel het land zijn mensen al massaal in actie gekomen voor Giro555. Wil je één of meerdere van hen ondersteunen? Dat kan! Bovendien komen er een paar hele leuke evenementen aan.

Sporten voor Giro555

Dit weekend stonden verschillende sportwedstrijden in het teken van Giro555. Zo vroegen Bloemendaal-speler Thierry Brinkman en zijn tegenstander Robert van den Horst van Oranje-Rood tijdens de wedstrijd aandacht voor Giro555. Het publiek werd opgeroepen om via SMS te doneren.

‘We geven op deze manier graag aandacht voor deze belangrijke actie’, zei Thierry Brinkman. ‘Als koploper in de hoofdklasse vervullen we een voorbeeldfunctie en willen we iedereen oproepen om te doneren aan Giro555.’

Aankomende dinsdag staat de voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal in teken van de actie Help Slachtoffers in Hongersnood.

Restaurant Week voor Giro555

Vanaf 28 maart gaat de Nationale Restaurant Week van start. 550 toprestaurants doen mee. En met jouw reservering doneer je gelijk aan Giro555! Bovendien besteden ook veel restaurants extra aandacht aan de actie. Reserveer snel, want de restaurants zitten snel vol!

Kleine acties

Koop een gepersonaliseerd kaartje, doneer je statiegeld bon, sponsor iemand die 24 uur gaat spinnen… Op onze actiepagina vind je een overzicht van alle acties die nu bezig zijn. Doneer aan één van de acties en help hen zo hun doelstelling te behalen. En deel gelijk de actie op Facebook of Twitter!

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.