Help slachtoffers Filipijnen

Dag 6 – Actrice Cystine Carreon blogt vanuit Filipijnen

Bijna een jaar nadat de verwoestende tyfoon Haiyan over de Filipijnen trok, bezoekt actrice Cystine Carreon het gebied. Zij wil met eigen ogen zien wat er met het geld gebeurt, dat mensen in Nederland overmaakten aan Giro555.

Lees hier haar ervaringen. De foto’s zijn van Sigrid Spinnox.
Dag 5 van het blog van Cystine
Dag 4 van het blog van Cystine
Dag 3 van het blog van Cystine
Dag 2 van het blog van Cystine
Dag 1 van het blog van Cystine

Wat een ongelofelijke week. Zo verschrikkelijk veel geleerd en gezien. Zulke lieve, hardwerkende,  ruimhartige en sterke mensen ontmoet. Maar ook verdriet, angst en zorgen. Voor de toekomst, voor hun gezin. Ik voel zo mee met deze mensen. Ieder heeft haar/zijn eigen verhaal over tyfoon Haiyan. De trauma’s zitten zo net onder de oppervlakte. Één vraag erover en de angst, het verdriet en de tranen schieten omhoog. Bij elke en iedere persoon met wie ik praat.

 

 

 

Mij wacht de onmogelijke taak recht te doen aan wat de mensen in het veld van de hulporganisaties achter Giro555 en de Filipijnse bevolking doen om er weer bovenop te komen sinds Haiyan. Met toewijding, passie, hart, volharding voor de slachtoffers. Met hun hele ziel en zaligheid storten ze zich op hun doel: het helpen van de overlevenden. Wat een prachtig doel!

De kritiek, die vaak zo makkelijk wordt uitgesproken, doet zo’n verschrikkelijk onrecht aan het werk dat ze doen, de tijd en moeite die ze erin steken. Ik kan me er zo kwaad om maken! Dit is waarom je geeft, dit is waarom je wil delen in het geluk dat wij thuis hebben, dit is waar doneren om gaat!

Maar ik realiseer me dat ik zo ontzettend bevoorrecht ben dit te mogen meemaken.
Want ik weet tot op het bot dat IEDEREEN die deze ervaring zou mogen meemaken, alle twijfel zou laten vallen.

 

 

Salamat at mabuhay,
Cystine Carreon

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.