Aardbeving Haïti

‘Dankzij een microkrediet heb ik mijn eigen bedrijfje’

Calcia Utile, 24 jaar en moeder van een zoontje van 9 maanden, zat op het moment van de aardbeving in het laatste jaar van de middelbare school. “Er zijn studenten omgekomen bij de aardbeving. Ik heb het overleefd, en alleen een knieblessure opgelopen. Wel was ons huis vernield. Ik heb zes maanden in een tent gewoond, maar kon m’n school niet afmaken. Een vriendin bracht me in contact met de organisatie Plajef. Plajef gaf me een micro-kredeit, waarmee ik een handeltje kon beginnen in cosmetische producten en kleding. Ik vond een kamer bij een gezin in huis, waar ik mag wonen tegen een onkostenvergoeding, ik hoef geen huur te betalen. Van uit dit huisje verkoop ik mijn spullen. Ik heb inmiddels een zoontje, die alleen opvoed, dus het is fijn dat ik goed voor hem kan zorgen. Mijn droom is om verder te studeren in boekhouding, om mijn bedrijfje nog professioneler te kunnen uitbreiden.”

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.