Help slachtoffers Syrië

‘Dat wenst iedere moeder toch voor haar kind?’

De 20 jarige Bilal werkt als vrijwilliger in een van drie kindercentra van Save the Children in het vluchtelingenkamp Za’atari in Jordanië. Zelf is ze ook gevlucht en woont met haar twee jonge dochters en moeder in het kamp. Bilal vindt het heerlijk om in het kindercentrum te werken. Enthousiast leert ze kleuters tellen en de letters van het alfabet. “Na een tijdje zie ik echt een verandering”, vertelt ze. “Als kinderen hier voor het eerst komen, zijn ze vaak bang, huilerig en teruggetrokken. Maar na een tijdje komen ze uit hun schulp en gaan ze weer plezier maken. Daar doe ik het voor!” Elke moeder, waar ook ter wereld, wenst een gezond en gelukkig leven voor haar kinderen. Als Bilal de vraag krijgt wat zij voor haar kinderen wenst, aarzelt ze geen moment. “Hetzelfde natuurlijk. Dat wil toch iedere moeder?”

Foto: Save the Children 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.