Aardbeving Haïti

David doet het beter op school

“Door de aardbeving was mijn school helemaal ingestort en ik maakte me grote zorgen over mijn toekomst”, vertelt de tienjarige David uit . Sinds de bouw van een nieuw schoolgebouw, doet hij het steeds beter op school. “Ik blijf me verbazen over hoe goed David het doet sinds hij les krijgt in dit schoolgebouw,” zegt zijn leraar Saint Surin Jean Jude.

David moet een half uur lopen naar zijn school Ecole Bon Samaritain. Na de verwoestende aardbeving heeft Plan Nederland ervoor gezorgd dat de school 4 extra lokalen heeft gekregen. Deze zijn orkaan- en aardbevingsbestendig en kunnen zo’n 15 jaar blijven staan.

Saint Surin Jean Jude denkt dat David later dokter kan worden. “Hij is erg goed in biologie.” En dat is precies wat David wil. “Als ik arts ben, kan ik mijn land helpen dat zo hard getroffen is door de aardbeving. Daarom doe ik zo hard mijn best op school. “Ik ben Plan Haïti dankbaar. Zonder hen had ik niet meer naar school kunnen gaan. Nogmaals, heel, heel hartelijk dank.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.