Help slachtoffers Syrië

De achtjarige Ghassin kan weer verder

De achtjarige Ghassin uit Homs maakte het geweld van dichtbij mee. Zijn huis diende als geïmproviseerde noodhulppost. De eens zo veilige huiskamer lag ineens vol gewonden.

Toen het geweld toenam, vluchtte hij met zijn ouders naar Libanon. Daar is Ghassin stil en teruggetrokken. Hij wil niet naar de bijlessen van Terre des Hommes: ruimtes vol mensen herinneren hem aan het huiskamerhospitaal. Als zijn moeder ziet hoe een getraumatiseerde buurjongen opgeknapt, spoort ze haar zoon aan toch te gaan. Na twee maanden gaat het nu beter met Ghassin. “Ik durf weer alleen over straat om een boodschap te doen voor mijn moeder. Alleen als ik gewapende mannen zie lopen, ben ik nog bang.”

Beeld: Terre des Hommes – juli 2013 (kinderen op de foto zijn niet Ghassin)

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.