Help slachtoffers Filipijnen

De droom van Jovie Alamodin

Jovie Alamodin had een droom. Ze wilde een huis, met een mooie keuken en een kleine tuin. Een huis groot genoeg voor haar zelf, haar moeder en drie jonge dochters. Jovie is een alleenstaande moeder. Om de kost te verdienen runt Jovie een kleine sari-sari winkel in haar huis. Dit levert net genoeg op om ervoor te zorgen dat haar dochters naar school kunnen en met het beetje dat ze overhoudt probeert ze haar huis op te knappen. Al sinds Jovie zich kan herinneren deed ze het op deze manier. Tot die ene dag, die alles veranderde. “Mijn huis was weg. We hebben niets kunnen redden. Alles was weg.”
Cordaid Mensen in Nood besloot begin juli om de inwoners van barangay Ngolos financiële en professionele hulp te geven om hun huizen te herbouwen, volgens eigen design. Jovie was één van hen. De architecten van Cordaid Mensen in Nood spraken met Jovie en de andere inwoners om in hun wensen te voorzien. “Een kamer waar wij met zijn allen samen kunnen zijn, amakan muren en dak, en mijn droomkeuken”. Voor Jovie was het onderdak-project van Cordaid Mensen in Nood meer dan alleen een tyfoon-veilig huis waar zij en haar familie kunnen wonen. Het betekent ook het uitkomen van de droom die ze al zo lang koesterde.

Foto: Juan Miguel Torres
Jovie in haar nieuwe sari-winkel 

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.