Droogte Hoorn van Afrika

De Heer Ontwaakt! Voor Afrika, live vanaf Schiphol

Sander de Heer op Schiphol voor Afrika - Giro555Sander de Heer van Radio 2 had vandaag een bijzondere uitzending van De Heer Ontwaakt! vanaf Schiphol: helemaal in het teken van Giro 555.

Het is 6 uur in de morgen. Schiphol maakt zich op voor de drukste dag van het jaar. Sander de Heer van Radio2 is bezig met een bijzondere uitzending, live vanaf een overvol Schiphol. Met optredens van verschillende artiesten, zoals Dotan, Rigby en Wouter Hamel, wil de ochtendshow reizigers over halen om voor hun vakantie nog een donatie te doen op Giro 555!

Presentator Sander de Heer gaat zelf vrijdag op vakantie en is bang dat veel mensen door hun eigen vakantie vergeten geld te storten. “Met een heerlijk relaxte zonvakantie in het verschiet vergeet je gewoon dat er mensen zijn die niets te eten hebben. En dat worden er elke dag meer, de situatie zal op korte termijn niet verbeteren. Alle beetjes zijn welkom en we hopen met de uitzending de reizigers én luisteraars hier bewust van te maken”.

Aan het einde van de uitzending heeft Sander de Heer de tussenstand op Giro 555 bekend gemaakt: 7 miljoen euro!

Lees meer over de uitzending

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.