Stop de ebola-ramp

De hele wereld komt in actie tegen ebola

Er zijn deze week wereldwijd mensen in actie gekomen om de ebola-ramp te stoppen. Van een zangwedstrijd in Duitsland tot een pop-up winkel van Naomi Campbell: de #Stopebola-beweging groeit.

Van 22 tot 28 november is de Nationale Actieweek in Nederland. “We roepen iedereen op die week in actie te komen voor de slachtoffers van de ebola-ramp; scholen, bedrijven, redacties en alle mensen in Nederland. We streven naar een bedrag van 15 miljoen euro om direct hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers van ebola”, zegt actievoorzitter Henri van Eeghen. Wat doen mensen wereldwijd om geld in te zamelen? Een paar voorbeelden:

  • Muzikanten uit Afrika produceerden een speciaal lied tegen ebola:  


  • Naomi Campbell heeft een pop-up winkel in London opgericht waar kleding van haar en beroemde vrienden wordt verkocht van 28 november tot 4 december. De opbrengsten gaan naar de strijd tegen ebola: 

Screenshot van de aankondiging van Campbell’s winkel op de website van Vogue 

 

  • Kinderen op scholen in het noordwesten van Engeland bakken cupcakes en vlechten armbandjes voor scholen in Sierra Leone. Bekijk hier hun oproep: “Het maakt niet uit wat je doet, als je maar iets doet en snel in actie komt!”, zegt een leerling.

 

  • In Duitsland vond de 10-jarige Lars Herrmann dat er niet genoeg gebeurde voor ebola-slachtoffers in West-Afrika. Hij kwam op het idee om met de hele school te gaan zingen tegen ebola. Uiteindelijk deden ruim duizend leerlingen mee met de actie. De ‘Hohe Geest Schule’ uit Hohenwestedt haalde bijna 1400 euro op met dit muzikale initiatief tegen ebola. Luister naar het winnende liedje ‘Macht die Türen auf’:


Sluit je ook aan bij de #stopebola-beweging en start je eigen actie om geld in te zamelen voor de hulporganisaties achter Giro555. Meld je actie hier.

Stop de ebola-ramp. Geef nu!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.