Samen in actie
voor Beiroet

De hulp

De hulporganisaties achter Giro555 boden met Giro555-geld twee jaar lang hulp in Beiroet, veelal via lokale partnerorganisaties. Direct na de ramp lag de focus op noodhulp: onder het puin zoeken naar overlevenden, medische hulp verlenen, maaltijden en schoon drinkwater uitdelen en tijdelijk onderdak bieden. Na deze eerste fase van noodhulp zijn mensen geholpen bij het herstellen van huizen en bedrijven, bij het genereren van een inkomen en krijgen kinderen psychosociale hulp om trauma’s te verwerken.

In totaal hebben ruim 98.000 mensen hulp gekregen. Dat is te lezen in de eindrapportage die in november 2022 verscheen. Hieronder zie je enkele voorbeelden van hulp die mensen ontvingen.

Hulporganisaties blijven helpen
Libanon zit nog steeds midden in een sociaaleconomische crisis. Het grootste deel van de hulporganisaties was voor de explosie al werkzaam in Libanon en blijft daarom actief met reguliere hulpprogramma’s. 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.