Samen in actie
voor Beiroet

De hulp

De hulporganisaties achter Giro555 bieden met Giro555-geld twee jaar lang hulp in het rampgebied, veelal via lokale partnerorganisaties. Direct na de ramp lag de focus op noodhulp: onder het puin zoeken naar overlevenden, medische hulp verlenen, maaltijden en schoon drinkwater uitdelen en tijdelijk onderdak bieden. Na deze eerste fase van noodhulp zijn mensen geholpen bij het herstellen van huizen en bedrijven, bij het genereren van een inkomen en krijgen kinderen psychosociale hulp om trauma’s te verwerken.

Een jaar na de ramp hebben ruim 80.000 mensen hulp gekregen. Dat is te lezen in de rapportage die in augustus 2021 verscheen. Hieronder zie je enkele voorbeelden van hulp die mensen ontvingen.

Hulp gaat door
Een jaar na de explosie is 10,8 miljoen euro van de opgehaalde 15,3 miljoen euro voor Beiroet besteed. Het resterende bedrag van deze Giro555-actie wordt tot en met 31 juli 2022 besteed aan psychosociale hulp, reparaties van huizen en infrastructuur en financiële steun en trainingen voor het midden- en kleinbedrijf. Daarnaast gaan alle hulporganisaties achter Giro555 door met hun reguliere werk voor de bevolking van Libanon en doen zij wat ze kunnen om hen te ondersteunen.  

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.