Help slachtoffers
aardbeving

De hulp

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 zijn zelf of via lokale partners in het getroffen gebied aanwezig. Zij doen er alles aan om zoveel mogelijk mensen te helpen.


De eerste prioriteit is noodhulp. Er werd in de eerste dagen en weken dag en nacht gezocht naar overlevenden onder het puin. Ook zijn er veel mensen gewond geraakt. Hulporganisaties zijn daarom ter plaatse om medische hulp te verlenen. Daarbij komt dat veel mensen hun huis zijn kwijtgeraakt, terwijl het buiten ijskoud is. De organisaties achter Giro555 zorgen daarom voor tijdelijk onderdak. Ook voorzien de hulporganisaties in eten, schoon drinkwater en andere hulpgoederen, zoals medicijnen, hygiënepakketten, winterkleding en dekens.

Verder zal er ook op lange termijn veel hulp nodig zijn. Door de aardbeving zijn veel mensen alles verloren. Er zijn duizenden huizen en gebouwen ingestort. Ook vele publieke voorzieningen als scholen, ziekenhuizen, infrastructuur en bijvoorbeeld energie- en watersystemen zijn verwoest. Alles zal weer opnieuw moeten worden opgebouwd. Daarnaast zijn veel kinderen hun ouders kwijtgeraakt. Hulporganisaties bieden hen psychische hulp en een veilige plek. 

Op de pagina Actueel houden we je op de hoogte van ontwikkelingen in het rampgebied en de hulp. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je per mail (hooguit een paar keer per jaar) updates over de hulp.

Geef nu

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.