Samen in actie
tegen corona

De hulp

De hulporganisaties achter Giro555 zullen het ingezamelde geld op de volgende manieren besteden:

1. Organisatie van het vaccineren

Overheden zijn verantwoordelijk voor de aankoop van coronavaccins, de hulporganisaties achter Giro555 zorgen voor de distributie en opslag van vaccins. De vaccins moeten namelijk vaak naar afgelegen, moeilijk bereikbare gebieden en het is een hele kunst om ze koel en ongeschonden op de plaats van bestemming te krijgen. Een logistieke operatie als deze vraagt daarnaast om registratiesystemen, voorlichting over het belang van vaccineren, het corrigeren van misinformatie over vaccins, en beschermende kleding en trainingen voor zorgverleners.

Lees meer over de reis die coronavaccins afleggen

2. Ondersteunen van lokale gezondheidszorg en medische noodhulp

De gezondheidszorg in lage- en middeninkomenslanden is niet berekend op de instroom van grote aantallen coronapatiënten. Er is een (groot) gebrek aan medische apparatuur en medicijnen. De dramatische beelden uit India en Nepal laten wat dat betreft niets aan de verbeelding over. De hulporganisaties achter Giro555 ondersteunen de gezondheidszorg in deze landen en geven medische noodhulp aan de zieken. Ze zorgen bijvoorbeeld voor zuurstof en medische apparatuur, zeep, maskers, handschoenen en beschermende kleding voor zorgverleners.

Lees Samen in actie tegen corona: hier doen we het voor

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie