Stop de ebola-ramp

De hulp

Hulporganisaties hebben grootschalig hulp kunnen verlenen aan slachtoffers van de ebola-ramp in West-Afrika, mede dankzij de giften aan Giro555.
De opbrengst werd gebruikt voor bijvoorbeeld medische hulpgoederen, medische zorg, voorlichting en veilige begrafenissen. Ook kregen mensen voedselhulp, volgden kinderen alternatief onderwijs en werden landbouwgereedschappen uitgedeeld.

Inmiddels is 100% van het bedrag van de Nationale Actie besteed. Op 21 maart 2016 verscheen de eindrapportage over de hulpverlening. Deze bevat een verhalend en een financieel deel.

Foto's

Eindrapportage hulp met opbrengst Stop Ebola

Dit rapport bevat de eindrapportage van de hulpverlening met de opbrengst van de Giro555-actie ‘Stop Ebola”. Het rapport werd gepubliceerd op 21 maart 2016 en bevat een financieel en verklarend deel. Het geld was een jaar na de actie, op 27 november 2015, geheel besteed. Toch blijven de hulporganisaties ter plaatse om te helpen bij de wederopbouw van de getroffen samenlevingen in Sierra Leone, Liberia en Guinee.

Meta-evaluatie Ebola-actie

Download hier de Meta-evaluatie en de Management response letter van de actie “Stop de ebola-ramp”.

Na elke hulpactie laten hulporganisaties de resultaten van hun inzet evalueren, om te reflecteren op hun werk en leerpunten op te stellen. De meta-evaluatie is een onafhankelijke check van de kwaliteit van individuele evaluaties en wordt uitgevoerd als een actie is afgesloten. Hieronder vindt u de (links naar) de individuele evaluaties van de deelnemende organisaties aan de Ebola-actie:
Care
ICCO & Kerk in Actie
Cordaid
Oxfam
Rode Kruis
Save the Children
Stichting Vluchteling
– Terre des Hommes (volgt nog)
Unicef

 

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.