Help slachtoffers Filipijnen

De meeste kinderen weer terug naar school

Reblona Luceno is lerares in Basey, één van de door Haiyan zwaar getroffen gebieden. Zij had als missie de afgelopen maanden om zoveel mogelijk kinderen weer terug in de schoolbanken te krijgen. “Ik zag dat twee maanden na de tyfoon nog steeds maar weinig kinderen weer naar school kwamen. De leraren besloten de kinderen die niet op waren komen dagen te bellen, sms-en en op te zoeken. We legden hen uit dat ze weer naar school konden komen en dat school erg belangrijk is voor de toekomst van iedereen. Ik ben heel blij dat wel al deze moeite hebben gedaan, want bijna alle kinderen zijn nu weer terug in de klas”, aldus Reblona. “Ik wil Terre des Hommes bedanken voor het repareren van de klaslokalen en het uitdelen.

Foto: Terre des Hommes
Juf Reblona heeft bijna alle kinderen weer terug in haar klas.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.