Help slachtoffers
hongersnood

De Nationale Actiedag is van start!

Vanmorgen om precies 5:55 opende Gerard Ekdom op NPO Radio 2 de Nationale Actiedag. Vandaag staat de radiozender geheel in het teken van de Giro555 actie voor Somalië, Zuid-Soedan, Jemen en Noordoost-Nigeria.

De eerste tussenstand: een fantastisch begin!
Vlak na de start werd gelijk de eerste tussenstand bekend gemaakt. En dat was een fantastisch begin! De tussenstand is namelijk €17.564.993! We willen alle gulle gevers bedanken die al geld hebben geschonken. Door een actie te voeren, te ondersteunen of door direct te doneren aan Giro555.

Wat gebeurt er allemaal op de Nationale Actiedag?
De hele dag zendt Radio2 live uit vanuit het Beeld en Geluid in Hilversum. In het Beeld en Geluid is ook het belpanel én het social media panel te vinden. Hier zitten BN’ers als Irene Moors en Paul de Leeuw klaar om al jouw vragen over Giro555 te beantwoorden en om je donaties aan te nemen.

Door heel het land vinden vandaag acties plaats. Van mensen zelf en van BN’ers. Volg onze Facebook, Twitter en Instagram om op de hoogte te blijven. Je kunt ook een actie ondersteunen. Heb je geld ingezameld en wil je het zelf langs komen brengen? Dat kan! Je kunt heel de dag je donaties inleveren bij Beeld en Geluid.

In de middag tussen 17:00 en 21:00 vindt een groot gaming event plaats met professionele grootheden als Kwebbelkop, the King 777 en DNPNL. Hier kun jij bij zijn. Koop hier je kaarten.

Waarom wordt deze actiedag georganiseerd?
Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden. Hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen eisen razendsnel onschuldige levens.
Steeds meer mensen uit deze landen hebben niks te eten. We moeten NU helpen. Red levens. Geef voor eten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.