Nederland
helpt
Sulawesi

De ramp

Op vrijdag 28 september 2018 werd in de namiddag Sulawesi getroffen door een serie aardbevingen, de zwaarste met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter. De beving veroorzaakte een tsunami (vloedgolf) door een aardverschuiving op de bodem van de oceaan. De tsunami met golven tot wel 6 meter hoog, verwoestte in Noordwest-Sulawesi Palu-City en haar achterland, en het noordwestelijke kustgebied van Donggala.

Volgens de laatste officiële cijfers van de Indonesische overheid (dd 30 januari 2019) zijn er 2.830 doden te betreuren en 701 vermisten. In totaal zijn ruim 100.000 huizen beschadigd of verwoest, waardoor 173.000 mensen ontheemd raakten. De ramp trof naar schatting 1,5 miljoen mensen en er is volgens de Indonesische overheid 2 miljard dollar nodig voor wederopbouw en rehabilitatie.

Foto's

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.