Samen in actie
voor Beiroet

De ramp

Op 4 augustus 2020 vaagde een alles verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. Duizenden mensen raakten gewond, tienduizenden gezinnen in één klap dakloos. Kinderen waren hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden werden vernietigd. Door de coronapandemie was de zorg in de stad al compleet uitgeput. De situatie was schrijnend en er was onmiddellijk hulp nodig.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 sloegen de handen ineen en riepen heel Nederland op om in actie te komen voor Beiroet. Met de actieopbrengst boden de hulporganisaties twee jaar lang hulp, zoals medische zorg, reddingswerk, drinkwater, psychosociale hulp en ondersteuning bij het herstel van huizen, winkels, bedrijven en een ziekenhuis.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.