De ramp

Op 4 augustus 2020 vaagt een alles verwoestende explosie in de haven van Beiroet een groot deel van de stad weg. Duizenden mensen zijn gewond, tienduizenden gezinnen in één klap dakloos. Kinderen zijn hun ouders kwijt, en voedsel- en medicijnvoorraden zijn vernietigd. Door de coronapandemie is de zorg in de stad al compleet uitgeput. De noodsituatie is schrijnend. Er is onmiddellijk hulp nodig.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555 slaan de handen ineen en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor Beiroet. Er is directe noodhulp nodig, zoals medische zorg, reddingswerk, drinkwater en onderdak. Maar ook psychosociale hulp voor de getraumatiseerde slachtoffers van de ramp. De hulporganisaties zijn zelf aanwezig in het gebied om de slachtoffers te helpen.

Samen in actie voor Beiroet. Geef nu.

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.