Droogte Hoorn van Afrika

Hulporganisaties Giro555 bedanken het Nederlandse publiek voor steun Hoorn van Afrika

Vandaag publiceren de Samenwerkende Hulporganisaties de eindrapportage over de hulp die zij boden in de Hoorn van Afrika tussen juli 2011 en juli 2012. In de rapportage bedankt actievoorzitter Marinus Verweij het Nederlandse publiek. “De actie voor de Hoorn van Afrika vond plaats in de zomervakantie 2011. Desondanks was de actieopbrengst overweldigend, 25 miljoen euro. In de eindrapportage bedanken we de gulle gevers en laten we zien wat er met hun giften is gedaan”, aldus Verweij.

In de zomer van 2011 luidden de Samenwerkende Hulporganisaties de noodklok vanwege ernstige voedseltekorten in de Hoorn van Afrika, veroorzaakt door aanhoudende droogte, conflicten en stijgende voedselprijzen. Met de Giro555-actie ‘Honger in de Hoorn van Afrika!’ zamelden de Samenwerkende Hulporganisaties 25 miljoen euro in voor hulp aan de slachtoffers.

Deze actieopbrengst is door de negen deelnemende hulporganisaties inmiddels besteed, onder meer aan voedselhulp en aan water- en sanitaire voorzieningen. De organisaties boden de meeste hulp in Midden- en Zuid-Somalië, regio’s die het zwaarst getroffen werden. “De hulpverlening was door alle conflicten in de regio niet eenvoudig. Toch is het gelukt om -vaak via lokale partnerorganisaties- noden te blijven lenigen, ook in gebieden die erg lastig te bereiken waren”, zegt actievoorzitter Marinus Verweij in de eindrapportage.

In de eindrapportage staat gedetailleerd beschreven welke hulp met de actieopbrengst is geboden in Kenia, Ethiopië en Somalië. Ook is te lezen welke belemmeringen en uitdaging de deelnemende hulporganisaties daarbij ondervonden.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.