Help slachtoffers Syrië

De Syrious Mission van Merlijn Twaalfhoven is begonnen

Zondag 20 april reisde componist en cultureel ondernemer Merlijn Twaalfhoven samen met een team van creatieve musici naar Jordanië. Het doel van deze reis is om hier samen met kinderen in vluchtelingenkampen muziek te maken.

Met de muziekmissie hoopt Merlijn een doorbraak teweeg te kunnen brengen in de verlammende situatie waarin de wereld zich (te) weinig lijkt aan te trekken van het geweld in Syrië. Twaalfhoven weet uit ervaring dat muziek een effectieve manier is om kinderen te leren hun verhaal te delen.

Na aankomst van het Syrious Mission team bleek dat het, vanwege rellen in het Zaatari kamp, niet mogelijk was om de muziekworkshops in het vluchtelingenkamp uit te voeren. SHO-deelnemer UNICEF organiseert scholing in de regio van Amman en grensgebieden van Jordanië die worden overspoeld met vluchtelingen. Merlijn en zijn team zijn nu met kinderen in deze regio aan het werk.

In twee scholen in het plaatsje Ramtha, in het noordwesten van Jordanië, geeft het team van Merlijn nu muzieklessen. In de ochtend krijgen de Jordaanse kinderen les en in de middag de kinderen van Syrische vluchtelingen. Op donderdag 25 april zal in Ramtha om 15:00 uur (plaatselijke tijd) een presentatie plaatsvinden van de resultaten uit de verschillende workshops.

Volg Merlijn en zijn team via zijn dagboek op de website van de Kracht voor Cultuur en op de Facebookpagina van Syrious Mission.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.