Help slachtoffers Filipijnen

Dekens, klamboes en slaapmatten

Foto: Save the Children

Jennifer was thuis toen de tyfoon Haiyan de Filipijnen trof op 8 november. Een mangoboom waaide om en viel de achterkant van haar huis binnen. Ze kon nog net op tijd met haar drie maanden oude baby ontsnappen. Haar man probeerde op hetzelfde moment zijn vissersboot te redden waarop hij op dat moment aan het werk was. Hij overleefde de storm, maar zijn boot werd vernield. Jennifer zegt: “Ik was zo wanhopig en bang. Ik moest mijn pasgeboren baby dragen terwijl ik rende voor mijn leven. Ik had geen idee waar ik naartoe ging. Er vlogen dakpannen door de lucht en bomen waaiden om. Toen we een dag later terugkwamen in ons huis waren we in diepe shock. Ons huis was volledig vernield en de vissersboot die we gebruikten om geld te verdienen, was weg. Deze plek was vroeger ons thuis. Nu is er niets meer van over.”

Twee weken na de storm heeft de familie, net zoals vele anderen, een tijdelijk onderkomen gebouwd. De noodonderkomens zijn klein en niet weerbestendig. Save the Children deelt zeilen en andere huishoudelijke spullen uit om de families te helpen. “We zijn Save the Children enorm dankbaar voor hun hulp. De dekens, de klamboe en de slaapmat komen goed van pas zodat we kunnen slapen. Alles ging verloren door de tyfoon dus alle kleine beetjes helpen al enorm”, aldus Jennifer. Net zoals de man van Jennifer zijn vele mensen hun huis en bron van inkomsten kwijt geraakt. Zij maken zich grote zorgen over de toekomst: hoe en wanneer zullen zij weer in staat zijn om eigen inkomsten te verwerven om het gezin te kunnen onderhouden. Daarom zet Save the Children alles op alles om deze mensen te kunnen helpen om weer op eigen benen te kunnen staan.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.