Help slachtoffers
hongersnood

Deze #WauwVrouwen vechten voor hun leven

Elke dag ontmoeten onze hulpverleners vrouwen die ze diep bewonderen, respecteren en voor eeuwig in hun hart sluiten om hun ongelofelijke kracht.

Zeg daarom vandaag, op Wereldvrouwendag, ‘Wauw wat een vrouw’ tegen de één van de 10 miljoen vrouwen die vandaag vechten tegen honger in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen. Ze vechten voor het leven van hun kinderen, hun echtgenoten, hun familie en zichzelf. We stellen drie #WauwVrouwen aan je voor.

Falmata (31) moet helemaal opnieuw beginnen

Falmata Mohamad deed wat ze moest doen: ze liet alles achter en vluchtte. Uit het dorp dat ze kende. Waar ze altijd veilig was. Totdat de ontvoeringen begonnen. Nu woont ze in de Nigeriaanse stad Maiduguri, samen met haar baby. Samen met duizenden anderen die net als zij niet meer veilig waren. Ze is 31 jaar. Wat ze had is weg. Ze begint helemaal opnieuw.

Wat wil jij zeggen tegen Falmata? Deel jouw boodschap op Facebook.

Meymun vecht tegen droogte

Meymun bleef achter. Met haar twee dochters. En veel andere vrouwen. Hun mannen zijn veeboeren. Maar door de extreme droogte in Somalië zijn de meeste dieren overleden. Geen vee, geen inkomen. Daarom vertrokken de mannen, op zoek naar werk in de stad. Meymun weet niet wanneer ze weer terugkomen. Met haar dochters haalt ze water bij de bron. Want ze moeten door.

Wat zou je zeggen tegen Meymun? Deel jouw boodschap op Facebook.

Asiha (9) houdt het vuur gaande

Nee, het is geen licht werk. Vooral niet omdat ook veel andere meisjes naar brandhout zoeken. Asiha loopt er ver voor. Want vindt ze geen hout, dan betaalt ze een prijs: ‘Dan verbranden we plastic om te kunnen koken. De geur daarvan is zo verschrikkelijk, dat ik haast niet kan eten.’ Asiha is 9 jaar. Ze is met haar familie op de vlucht voor de oorlog in Jemen.

Wat wil jij zeggen tegen Asiha? Deel jouw boodschap op Facebook.

Geef om deze vrouwen. Geef nu!

Hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen eisen razendsnel steeds meer onschuldige levens. Steeds meer mensen uit deze landen hebben niks te eten.

Giro555 voert actie voor deze mensen in nood. Samen kunnen we miljoenen mensen redden van de hongerdood door NU noodhulp te bieden. Dit kan niet wachten.

Red levens. Geef voor eten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.