Help slachtoffers
aardbeving

Dít is waarom jij morgenavond (woensdag) voor de buis moet zitten!

De actiedag van Giro555 staat voor de deur! Morgen (woensdag 15 februari) wordt er vanuit Beeld & Geluid in Hilversum door commerciële en publieke tv- en radiozenders de hele dag aandacht gevraagd voor de ramp. ’s Avonds wordt er door NPO, RTL en SBS een gezamenlijk programma uitgezonden: Help Slachtoffers Aardbeving. Het doel is natuurlijk om zoveel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië. 

Geef nu

Chantal Janzen presenteert het gezamenlijk tv-programma. Jeroen Pauw en Eva Jinek voeren de gesprekken aan tafel en Fidan Ekiz is tafeldame. Pauw, Jinek en Ekiz spreken onder andere met mensen die familie in het rampgebied hebben en met presentator en documentairemaker Sinan Can en met actievoorzitter Michiel Servaes, die allebei in Turkije waren de afgelopen dagen. Tijdens het programma wordt regelmatig live overgeschakeld naar Beeld & Geluid, waar Hila Noorzai, Wendy van Dijk en Herman van der Zandt verslag doen van het verloop van de actie. Tijdens het programma zijn ook liveoptredens van onder andere Karsu en Frank Boeijen.

Help Slachtoffers Aardbeving is vanaf 20.30 uur te zien op NPO1. De eindstand van de actiedag, die rond 22.15 uur bekend wordt gemaakt, is te zien op zowel NPO, RTL als SBS.

Geef nu

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.