Nederland
helpt
Sulawesi

Dit is wat we tot nu toe aan hulp hebben geboden

Hulpverleners bereiken de getroffen gebieden in Sulawesi.Tien dagen na de aardbeving en tsunami komt de hulpverlening meer en meer op gang en worden de 1,5 miljoen getroffen inwoners bereikt.

Geboden hulp tot nu toe

Na een ramp zoals die op Sulawesi is de kans op infecties en verspreiding van ziektes groot. Daarom zijn goede sanitaire voorzieningen, zoals zeep en schoon (drink)water van groot belang. Inmiddels zijn met gelden van giro555 en andere fondsen meer dan 30.000 hygiëne pakketten uitgedeeld en ruim 170.000 mensen voorzien van schoon drinkwater. Voor de mensen die toch ziek zijn geworden en/of gewond zijn, zijn er medische teams ter plaatse.

Voor de vele mensen die huis en haard zijn kwijtgeraakt en dus dakloos zijn geworden zijn tenten beschikbaar gesteld en dekens uitgedeeld. Ook zijn er veel kinderen hun ouders kwijt of zijn wees geworden. Zij worden opgevangen in een van de kindvriendelijke centra. In de tentenkampen is naast drinkwater ook grote behoefte aan voedsel. Om hierin te voorzien zijn rijst en voedselpakketten uitgedeeld.

Meer hulp is hard nodig

Deze eerste  hulpverlening  is pas een begin.  De Indonesisch regering heeft de afgelopen dagen het dodental naar boven bijgesteld naar bijna 2.000 doden, 70.000 ontheemden en 200.000 mensen die dringend hulp nodig hebben. Ook zijn er nog regio´s, zoals het agrarische Donggala, die slecht toegankelijk zijn en waar het moeilijk inschatten is hoeveel doden en gewonden er te betreuren zijn.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.