Samen in actie
voor noodhulp

Donaties in een week verdrievoudigd

Terwijl de Nederlandse GGD’s voortvarend bezig zijn met vaccineren – de teller staat inmiddels op ruim 8 miljoen vaccinaties – komt de nationale inzamelingsactie ‘samen tegen corona’ ook op stoom. De tweede tussenstand toont het bedrag ruim 3 miljoen euro, een verdrievoudiging sinds maandag 17 mei.

Suzanne Laszlo, actievoorzitter van Giro555: “We zijn heel blij met de groeiende steun voor onze actie. We zien dat mensen hun zorgbonus doneren, we zien mensen die het zelf ook moeilijk hebben nu tóch iets bijdragen. Dat is hartverwarmend en ook dringend noodzakelijk. Alleen als we zo snel mogelijk zoveel mogelijk mensen wereldwijd kunnen vaccineren, en zeker de meest kwetsbaren, dan krijgen we als wereldgemeenschap corona onder controle. Onze hulp bij het vaccineren is op veel plekken hard nodig, in Nepal en India, maar bijvoorbeeld ook in landen als Ethiopië, Oeganda en Afghanistan.”

Dit gebeurt er met het geld
Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor het geven van medische noodhulp, maar juist ook voor het ondersteunen van landen in hun vaccinatiecampagnes. Zo wordt er bijvoorbeeld gezorgd voor zuurstof, medicijnen en IC-bedden in India en Nepal, voor het trainen van zorgverleners in Oeganda, en het geven van voorlichting over het belang van vaccins in Afghanistan. 

Clinics en optredens op 555live.nl
Op het nieuwe platform 555live.nl komt een groot aantal artiesten in actie tegen corona. In ruil voor een donatie ontvang je een unieke code voor het bekijken van een van de exclusieve streams. Kies uit bijvoorbeeld een optreden van Waylon, Ellen ten Damme of LAKSHMI of bekijk de online clinic ‘zuinig en veilig autorijden’ van Tim Coronel, leer meer over geluk van Guido Weijers of hoe je fit blijft tijdens het thuiswerken van fitnesstrainer Radmilo Soda. Andere artiesten die belangeloos een stream aanbieden zijn: Dhroeh Nankoe, Gershwin Bonevacia, Iris Hond, Kenny B, Trijntje Oosterhuis, Naaz, Rikkert Zuiderveld, Ed Struijlaart, The Bluebirds, Shukriya, Subramaniam, Salman Khan en Madhuri Dixit.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.