Aardbeving Haïti

‘Door die training kan ik nu voor mezelf zorgen’

Savanette, 23 jaar oud, woonde vijf jaar geleden bij haar ouders in de hoofdstad Port-au-Prince. De aardbeving legde in een klap hun hele huis in puin. “Het was een huurwoning,” vertelt Savanette,  “maar we belandden in een klap op straat. Zes maanden lang woonden we in een tentenkamp. Daar kwamen mensen van IOM (International Organisation for Migration) ons zeggen dat we het kamp moesten verlaten. Maar, zij vertelden ons ook dat ze een jaar huur voor ons zouden betalen. Zo kon ik samen met mijn zus 2 kamers huren. Een groep mensen van een organisatie Plajef, een partneorganisatie van ICCO en Kerk in Actie, kwam ons vervolgens vertellen dat zij trainingen en microkredieten aanboden om een bedrijfje op te zetten. Ik ben er meteen naar toe gegaan en heb een training gevolgd. Dankzij die training heb ik een klein winkeltje kunnen opzetten. Met de winst kan ik weer nieuwe producten inkopen. Ik verkoop vooral houtskool, maar ook dingen als cornflakes. Ik hoop ooit mijn handeltje te kunnen uitbreiden met andere producten. De training heeft me echt veel geholpen : ik kan nu voor mezelf zorgen.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.