Nederland
helpt
Nepal

Duizenden dekens en tenten uitgedeeld

“Het is zo koud ’s nachts, dat ik niet kan slapen. Dankzij deze dekens wordt het eindelijk weer wat warmer ‘s nachts”,  vertelt Pukar Tamang. De hulpverleners zijn dag en nacht bezig om noodhulp te verlenen in Nepal.

De mensen staan netjes in de rij te wachten als de artikelen worden uitgedeeld. Naast voedsel en schoon drinkwater krijgen ze tenten en dekens uitgedeeld. De dochter van Pukar stond in de rij en heeft nu trots een deken in haar handen. “Wow, een deken, helemaal voor mij alleen. Fijn dat de hulpverleners nu ook in ons dorp helpen.”

Moeilijk bereikbaar

De afgelopen dagen zijn er duizenden dekens en tenten uitgedeeld door de hulpverleners van World Vision. Toch blijft het elke dag een strijd om hulpgoederen bij de mensen te krijgen. Het overvolle vliegveld en de gevaarlijke situatie zorgen ervoor dat veel vliegtuigen met hulpgoederen niet kunnen landen. In de gebieden die zo moeilijk bereikbaar zijn, wordt de situatie steeds heftiger. Door het gebrek aan schoon drinkwater en de slechte hygiëne wordt het risico op ziektes als cholera steeds groter. En maar liefst 1.4 miljoen mensen hebben nu direct voedsel nodig.

Juiste plek

“De tijd tikt door, het is nu echt een zaak van leven of dood voor mensen in Nepal.  Ondanks de moeilijke omstandigheden werken de medewerkers dag en nacht door”, vertelt Philip Ewert, hulpverlener van World Vision. Merlijn Stoffels, medewerker van het Rode Kruis, heeft met eigen ogen gezien hoe lastig het is voor de hulpverleners om goederen, zoals dekens en tenten, op de juiste plek te krijgen. “Maar we geven niet op. En als het weer lukt om een vliegtuig te laten landen, word ik weer helemaal blij.”

 


 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.