Aardbeving Haïti

Een fijne leeromgeving

Voorheen was het Isaac Astrone Instituut in Perionville geen prettige leerplek voor kinderen. De klaslokalen waren te klein. Water was schaars en de kinderen moesten daarom vaak zelf water meenemen. Er was maar één wc.

“De kinderen kregen allemaal les in één lokaal. Per leerjaar zaten ze in een groepje bij elkaar,” vertelt Isaac Astrone, de directeur van de school. “Als één van de klassen hardop moest lezen, dan verstoorde dat de andere lessen. Dankzij World Vision hebben we extra lokalen kunnen bouwen en is het hier beter geworden. Nu heeft elk leerjaar zijn eigen lokaal. Met nieuwe meubels en lesmaterialen kunnen we nu een fijne leeromgeving bieden aan de kinderen.”

World Vision zorgde voor een watertank en meerdere wc’s op de school. Via partnerorganisatie Tipa Tipa kregen leraren van de school, samen met die van 30 andere onderwijsinstellingen, training in lesgeven aan jonge kinderen. Isaac Astrone: “Dankzij die training begrijp ik het werk van de leraren beter en kan ik het leerproces evalueren. Ook kan ik nu invallen voor de klas als een leraar afwezig is.”

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.