Een isolatie-unit voor ziekenhuis in Jemen

Door het conflict in Jemen hebben 21,9 miljoen mensen geen toegang tot goede gezondheidszorg. De coronapandemie verergerde die situatie: het ingestorte gezondheidssysteem had de grootste moeite om de juiste gezondheidszorg aan patiënten te bieden.

Dr. Yasser Al-Wali, directeur van het Al-Sadaqa ziekenhuis, het belangrijkste corona-behandelingscentrum in Aden: “Tijdens de eerste coronagolf bleef het aantal gevallen toenemen, terwijl de voorraden slonken. We bevonden ons in een kritieke situatie, maar werkten onvermoeibaar door om de verspreiding van het virus in te dammen.” 

Medische noodhulp voor 24.265 Jemenieten
CARE bood hulp met water, sanitaire voorzieningen, een isolatiecentrum (zie foto’s), medische apparatuur én een voorlichtingscampagne. Daarmee werden maar liefst 24.265 mensen geholpen. 

Veilige omgeving voor medisch personeel en patiënten
“De medicijnen, andere benodigdheden en persoonlijke beschermingsmiddelen creerden een veilige omgeving voor zowel medisch personeel als patiënten”, zegt Dr. Yasser. “Tegelijkertijd breidde de IC haar capaciteit met het isolatiecentrum uit, wat ook weerbaarheid biedt tegen toekomstige epidemieën.”

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.