Help slachtoffers Syrië

Een schommel herinnert aan thuis

Twee jaar geleden moest het gezin van de toen 5-jarige Amanda vluchten uit Homs. Net als 4.000 ontheemden woont Amanda nu in Tartus, aan de Syrische westkust. Ze gaat er naar school, maar mist haar oude huis en haar vriendinnen. Eén herinnering is haar achterna gereisd: een oom wist Amanda’s schommel uit Homs op te halen en naar Tartus te brengen. In Tartus doet Amanda mee aan de sport-, spel- en creatieve activiteiten die een partner van UNICEF organiseert. Deze partner biedt ook (bij)les in bijvoorbeeld Engels en wiskunde en een psycholoog begeleidt kinderen die willen praten over alle gruwelijkheden die ze hebben meegemaakt. Het doel van deze activiteiten? Kinderen weer even kind laten zijn. “Schilderen en tekenen vind ik leuk”, vertelt Amanda enthousiast, “maar het allerleukst vind ik het om met andere kinderen te spelen.”

Foto: ©UNICEF/Syrië/David Youngmeyer

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.