CARE: “Baby geboren”

Lourdes Hermilda telde met haar man en twee kinderen de dagen af tot de geboorte van hun nieuwe baby tot Super Tyfoon Haiyan afgelopen vrijdag de Filipijnen trof.

“Ze hoopte dat de storm niet zo slecht zou uitpakken als voorspeld. Maar binnen enkele minuten veranderde de wereld: een angstaanjagende wind uit een van de ergste stormen uit de geschiedenis scheurde gebouwen aan flarden, en een enorme stormvloed vaagde hele huizen en ziekenhuizen weg.

Lourdes werd gescheiden van haar man en kinderen. Op vrijdagavond, in het donker en in de regen, kwamen de eerste weeën, ze was alleen… Ze ging naar het ziekenhuis, maar het was gesloten – beschadigd door de storm.

Baby Yolanda

Ze slaagde erin om naar de ‘Our Mother of Perpetual Help Parish’ te lopen, een evacuatiecentrum waar meer dan 300 mensen onderdak hebben gevonden, en die gelukkig deze ramp hebben overleefd. Bij de ingang van de kerk, en met hulp van de mensen binnen, beviel ze van een gezonde dochter.

Ze noemde haar Yolanda – de lokale naam voor de tyfoon Haiyan.

Lourdes vond haar man en twee andere kinderen terug, en ze verblijven nu in de kerk met tientallen andere gezinnen die ook hun huizen verloren hebben. Ze hopen naar Ormoc City te reizen, waar ze familie hebben, en waar per boot hulp zal komen.

Lourdes zegt dat ze Tacloban wil verlaten omdat er voor hen niets meer te zoeken is. Maar temidden van de ruïnes van hun stad, waar naar schatting duizenden mensen zijn gestorven, is baby Yolanda een klein teken van hoop”.

'Our Mother of Perpetual Help Parish'

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.