Nederland
helpt
Sulawesi

Eerste resultaten van de hulp

In de eerste drie maanden na de vreselijke ramp op Sulawesi hebben de hulporganisaties achter Giro555 al veel hulp kunnen bieden. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van resultaten die zij (mede) dankzij de giften van het Nederlandse publiek konden bereiken. In juni verschijnt de eerste gedetailleerde rapportage over de hulpverlening met Giro555-geld in het eerste half jaar na de ramp.


100.000 kilo rijst uitgedeeld aan 4.000 gezinnen, 2.522 voedselpakketten 1.955 hygienepakketten en 2.000 pakketten met bouwmaterialen uitgedeeld (door Cordaid).

 

 


12.436 persons geholpen met hygienepakketten en -voorlichting, en 6,856 geholpen met een shelterkit met onder andere tentdoek en slaapmatten (door CARE).

 

 

 


1.815 mensen bereikt in drie dorpen met het uitdelen van waterfilters, en 160 pakketten met bouwmaterialen en gereedschap uitgedeeld (door ICCO & Kerk in Actie).

 

 

 


2,2 miljoen liter schoon drinkwater uitgedeeld, en 586 gezinnen geholpen met cash-for-workprojecten (door Oxfam, foto: Hariandi Hafid).

 

 


41 schooltenten opgezet waardoor 4.085 kinderen weer onderwijs kunnen volgen. Daarnaast is een Back-to-School-campagne gevoerd om ouders ervan te
overtuigen hun kinderen weer naar school te laten gaan (door UNICEF, foto: Wilander).

 

 


1,200 kinderen kregen een tasje met verzorgingsproducten, waaronder tandenborstel en tandpasta, een plastic beker, zeep en een handdoek. Ook werden 1,130 gezinspakketten met noodhulpgoederen uitgedeeld, waaronder tentzeilen, slaapmatten, dekens, lampen op zonne-energie en verzorgingsproducten  (door World Vision).

 

 

 

 

 


45 dagen lang hadden 16.000 mensen schoondrinkwater dankzij de levering van 65.000 liter schoon drinkwater door vrachtwagens, watertrucking genoemd. Daarnaast zijn 13 waterreservoirs en 65 toiletgebouwen geplaatst (door Save the Children).

 

 

 

 
1.824 mensen ontvingen hulpgoederen als dekens en tentzeilen, en er werden 
285 hygienepakketten uitgedeeld met oa waterzuiveringstabletten, zeep en maandverband. Daarbij werd uitleg gegeven over de inhoud van het pakket (door Rode Kruis).

 

 

 


opzetten van 10 kindvriendelijke speel- en leerplekken (door Plan International)

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.