Stop de ebola-ramp

Eerste tussenstand bekend: ‘prachtig begin’

De eerste 5 dagen van de Nationale Actie Stop de ebola-ramp heeft Giro555 1.450.779,55 Euro ontvangen. “Het is mooi om te ervaren hoe Nederland in actie komt voor de ebola-ramp. Dit is een prachtig begin. Per dag nemen de bedragen toe die binnen stromen. Nederland laat weer zien zeer betrokken te zijn bij de ellende van mensen ver weg,”  zegt actievoorzitter Henri van Eeghen.

Giro555 heeft van 23 tot 28 november 2014 uitgeroepen tot Nationale Actieweek. “We roepen iedereen op die week in actie te komen voor de slachtoffers van de ebola-ramp; scholen, bedrijven, redacties van RTV programma’s, en alle mensen in Nederland. We streven naar een bedrag van 15 miljoen euro om direct hulp te kunnen verlenen aan de slachtoffers van ebola“, aldus van Eeghen.

Nederland komt op stoom voor Nationale Actie “Stop de ebola-ramp”. De gemeente Lingewaal doneert € 11.000 aan Giro555; één euro voor elke inwoner. Zo’n 70 Studenten in Tilburg organiseren een informatie- en inzamelingsactie ‘Stop Ebola Act Now (SEAN)’. Medewerkers van FrieslandCampina  en Mammoet  (heavy lifting) zijn in actie voor Giro555. In Europa en de rest van de wereld worden actie gestart. Duitsland, Groot-Britannië, Zweden en Canada voeren een nationale actie. Google en Facebook startten wereldwijde acties gestart. Bob Geldof heeft aangekondigd dat zijn line-up bekend is voor de nieuwe Band Aid song om geld mee op te halen voor de strijd tegen ebola.

Nooit eerder is er via Giro555 een Nationale Actie gehouden vanwege een ziekte. Van Eeghen: “Dit is een langzame stille ramp vergelijkbaar met eerdere Nationale Acties van Giro555 voor de slachtoffers van het conflict in Syrië en 3 jaar geleden voor de honger in de Hoorn van Afrika.” De actie voor de Hoorn van Afrika, resulteerde na 5 dagen in 1.451.199 (2011) euro. De actie voor de slachtoffers van het conflict in Syrië (2013) liet  na 5  dagen ongeveer 320.000 Euro zien.

Van Eeghen: `Er is geen tijd te verliezen. De ebola-uitbraak in West-Afrika is allang niet meer alleen een medische crisis. Het is een humanitaire ramp die miljoenen mensen raakt. Het aantal slachtoffers blijft razendsnel stijgen. Hulporganisaties zijn al vele maanden bezig met deze uitputtingsslag en hebben dringend behoefte aan meer financiële middelen om de noodhulp verder uit te kunnen breiden.

‘Bij de start van de actie stond er  200.322,91 Euro op de rekening van Giro555. Giften die sinds het sluiten van de laatste actie binnen zijn gekomen worden als startbedrag voor de actie ‘Stop de ebola-ramp’ meegenomen. Op woensdag 5 november zetten de samenwerkende hulporganisaties Giro555 open voor de actie Stop de ebola-ramp.

Stop de ebola-ramp. Geef nu!

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.