Help slachtoffers
aardbeving

Eerste tussenstand Giro555: 9.021.272 euro

De eerste tussenstand van Giro555 is bekend! Er is al 9.021.272 euro gedoneerd voor de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië. “We zien grote betrokkenheid van zoveel Nederlanders, dat is heel bijzonder om te zien”, zegt actievoorzitter Michiel Servaes, die nu zelf in Turkije is en naar de zwaar getroffen miljoenenstad Gaziantep afreist, in het zuidoosten van het land.

De hulporganisaties achter Giro555 werken de klok rond in de getroffen gebieden. Ze helpen onder andere met zoek- en reddingsoperaties en delen eten, drinken en hulpgoederen uit, zoals medicijnen, winterkleding en dekens. Ook staan de organisaties klaar voor zowel medische als psychologische hulp. Dinsdagavond 7 februari is Giro555 geopend. Woensdag 15 februari is de landelijke actiedag. Op die dag slaan publieke en commerciële media de handen ineen om zoveel mogelijk geld op te halen voor alle getroffenen. Servaes: “Zo kunnen we samen écht iets betekenen voor al die duizenden en duizenden mensen die door deze catastrofe zijn geraakt.”

De hele dag wordt er vanuit Beeld & Geluid in Hilversum via tv- en radioprogramma’s aandacht gevraagd voor de ramp. Ook zit er een belpanel van bekende Nederlanders klaar om telefonische donaties aan te nemen. Hulp is dringend nodig. De aardbeving heeft al honderdduizenden levens verwoest.

Geef nu Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.