Stop de ebola-ramp

Esther (9) wil verpleegster worden

Esther* (9) woont in een door ebola getroffen gemeenschap in Sierra Leone. Gezondheidswerker Marian vertelde Esther en haar familie hoe zij het risico om met ebola besmet te raken konden verkleinen. Ze legde uit dat regelmatig handen wassen en het vermijden van fysiek contact met onbekenden de kans op besmetting verkleinen. Save the Children ondersteunt gezondheidswerkers, zoals Marian, en lokale gezondheidscentra in het gebied. 

Esther vertelt dat ze dankzij Marian nu weet hoe ze zichzelf kan beschermen tegen het ebolavirus. Ze is nog wel bang om naar het gezondheidscentrum te gaan, want ze vreest dat ze daar een grote kans loopt om besmet te raken.  Esther: “Ik ben verdrietig, want door ebola zijn alle scholen gesloten. Pas als de kans om met ebola besmet te raken minder is, dan pas gaan de scholen weer open. Ebola is een slechte ziekte, want er gaan heel veel mensen aan dood. Ik vind het heel erg dat ik niet naar school kan, want ik kan thuis niet goed leren. Zonder school kan je later niet worden wat je wil.

Ik heb van Save the Children geleerd dat ik niet moet vergeten om mijn handen te wassen na een bezoek aan het toilet of voor het eten, dat we geen lichaamscontact met vreemden mogen hebben en dat we drukte moeten vermijden. Iemand die besmet is met ebola mogen we zeker niet aanraken. Ik wil een verpleegster te zijn, want ik wil het leven van mensen redden.”

*Naam gewijzigd om de identiteit van het kind te beschermen

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.