Help slachtoffers Syrië

Europa in actie voor slachtoffers Syrië

Steeds meer landen komen nationaal in actie om de slachtoffers van de Syrische burgeroorlog te helpen. Na acties in Zwitserland, Duitsland en Italië startten half maart Engeland, vorige week Nederland en sinds gisteren ook België met een nationale actie.

Alle landen berichten over de inmiddels vier miljoen mensen die in nood zijn als gevolg van de nu al twee jaar durende burgeroorlog. Het aantal slachtoffers groeit nog iedere dag. In grote delen van het land is de medische zorg ingestort, meldt de nationale organisatie Disasters Emergency Committee (DEC) in Engeland. Waterleidingen zijn kapot en er is een groot tekort aan voeding.

Sinds gisteren sluit dus ook België aan in de rij met landen die nationaal aandacht vragen voor de ramp. “Vanwege de lange duur en de recente verergering van de crisis, vragen we de Belgische bevolking om financiële steun om zo meer mensen in nood hulp te kunnen helpen,” aldus de vijf Belgische humanitaire organisaties, die samen het Consortium 12-12 vormen.

Help slachtoffers Syrië
Afgelopen maandag hebben de Samenwerkende Hulporganisaties Giro555 geopend voor noodhulp aan slachtoffers van de burgeroorlog in Syrië. De SHO vraagt het Nederlandse publiek financiële steun om de hulpverlening uit te kunnen breiden onder het motto Help slachtoffers Syrië. Want meer hulp is keihard nodig.

TV-special ‘S.O.S. Syrië!’
Onder de titel ‘S.O.S. Syrië!’ zenden de VARA en EO op Tweede Paasdag, maandag 1 april, een speciaal televisieprogramma uit over Syrië, waarin ook wordt opgeroepen te doneren op Giro555. Het programma is van 20.15 uur tot 21.50 uur te zien op Nederland2 en wordt gepresenteerd door Jeroen Pauw en Tijs van den Brink. Tijdens de nationale actie zijn verder in heel Nederland advertenties, banners en radio- en televisiespots te zien. Diverse media-exploitanten hebben de SHO daarvoor gratis ruimte aangeboden.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.