Help slachtoffers
hongersnood

Europa komt in actie voor slachtoffers hongersnood

In heel Europa starten hulporganisaties acties om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers van hongersnood.

Na Giro555 hebben ook het Britse DEC, het Belgische Consortium 12-12, het Zwitserse Swiss Solidarity en het Italiaanse AGIRE de rekeningnummers voor levensreddende noodhulp geopend.

Buiten Europa is de Canadese Humanitaire Coalitie een inzamelingsactie gestart.

Ook de hulporganisaties die samenwerken in Japan, Duitsland, Oostenrijk en Zweden bereiden acties voor.

‘Onnodig verlies van leven voorkomen’

‘Met donaties kunnen de hulporganisaties die we vertegenwoordigen de humanitaire hulp verlenen die zo hard nodig is om onnodig lijden en verlies van leven te voorkomen’, zeggen de samenwerkende hulporganisaties in tien landen in een gezamenlijke verklaring.

‘Als we niet handelen, zijn de gevolgen onvoorstelbaar’, schrijft Swiss Solidarity in haar oproep aan alle Zwitsers om te helpen.

Inspirerend

‘Dit is een uitslaande brand’, zegt Farah Karimi, actievoorzitter van Giro555. ‘We kunnen ontzettend veel levens redden door niet te twijfelen, maar te handelen. We zien in Nederland dat mensen massaal geven. Dat is fantastische inspiratie voor landen waar nu acties starten.’

Help slachtoffers hongersnood

Red levens. Geef voor eten.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.