Ezelsbruggetjes voor IBAN Giro555 stromen

De oproep van Giro555 om een ezelsbruggetje of tip in te sturen voor het nieuwe IBAN nummer maakt veel creativiteit los. Meer dan 150 mensen stuurden al een tip of ezelsbruggetje.

Op www.facebook.com/giro555 verzamelen we zoveel mogelijk inzendingen. Rijmen is het meest populair. Zoals deze van Rick Collignon:

“NL O, w8! zo gaat het beklijven: In Nood Geef Bank zeven nullen en drie vijven! (klinkt als : Nederland Oh wacht… etc)”.

Of deze van Max Werkendam:

Wie had dat gedacht,
het is nu NL08
Samen met INGB,
doen er 7 nullen mee
Wat zal blijven,
zijn de 3 vijven.

Daarnaast zorgt James Bond (007) voor veel inspiratie. Anita harte stuurde deze:

“Nederlanders, geeft acht! Ga samen met ING en Bond, James Bond (007) voor giro 555!”

Ook teksten op Oud-Hollandse liedjes doen het goed. Sybren Lekkerkerk maakte dit ervan:

Heb je wel gehoord van de zeven, de zeven

Heb je wel gehoord van de zevensprong Wist je dat ’t via IBAN kan?
GIRO 555 veur ’t reddingsplan

Dat is nul (1)
Dat is nul (2)
Dat is nul (3)
Dat is nul (4)
Dat is nul (5)
Dat is nul (6)
Dat is nul (7)
Dat is vijf (8)
Dat is vijf (9)
Dat is vijf (10)

Sommige mensen willen het nieuwe IBAN nummer van 555 liefst onthouden via een rekensom. Dennis Reijnen bijvoorbeeld merkt op dat “de bankcode 08 + het aantal keer nullen (7) samen 15 zijn en dat is dan ook weer 3 x 5 (5+5+5)”.

Ook geven diverse mensen de tip om nu het IBAN nummer alvast in het digitale adresboek van uw bank op te slaan. Of nog beter: een kleine donatie te doen voor de slachtoffers van de ramp in de Filipijnen in uw online bankomgeving én dan direct het IBAN op te slaan.

Blijf insturen op [email protected] of plaats deze op de facebook pagina van Giro555! De beste inzendingen ontvangen een t shirt van Giro555.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.