Fysieke toegang grootste uitdaging op Filipijnen

De hulpverlening op de Filipijnen komt op gang, maar wordt bemoeilijk door de verwoeste infrastructuur. Vrachtschepen zijn midden in dorpen terecht gekomen en de elektriciteit werkt nauwelijks.

Met name de gebieden Leyte en Samar zijn getroffen door het natuurgeweld. Met windsnelheden van 235 kilometer per uur raasde de tyfoon over het land, alles verwoestend wat het tegen kwam. De opgestuwde zee deed de rest. 9,8  miljoen mensen zijn volgens UN OCHA getroffen door de ramp, onder wie zeker 4 miljoen kinderen.

De tyfoon heeft gezorgd voor een acute noodsituatie. Met name het gebrek aan schoon drinkwater en voedsel zorgt ervoor dat mensen moeite hebben te overleven. Tussen het puin en de lichamen wordt naarstig gezocht naar levensmiddelen, maar deze worden steeds schaarser.

De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) doen er alles aan de slachtoffers zo snel mogelijk te bereiken met water, voedsel, onderdak en medische zorg. Deze mensen hebben nu hulp nodig. Doneer daarom vandaag nog op giro555.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.