Help slachtoffers
hongersnood

Gamers in actie voor Giro555

Beroemde professionele gamers zetten tijdens de landelijk actiedag van Giro555 op 29 maart hun virtuele leven op het spel om zoveel geld op te halen voor slachtoffers van hongersnood in Jemen, Somalië, Nigeria en Zuid Soedan. Bekende gamers waaronder Kwebbelkop, TheKIng77NL, en Sjaak, binden in Beeld en Geluid de strijd aan. Ook BN’ers worden uitgedaagd om mee te doen. Het is de eerste keer dat de gaming-community wordt betrokken bij een Nationale hulpactie met een eigen event.

Fans helpen hun favoriete gamer door vooraf en tijdens het toernooi via donaties op www.inactievoor555.nl/lifeforlife extra virtuele levens te kopen. Degene die met de meeste e-levens eindigt, wint het toernooi. De samenwerkende hulporganisaties van Giro555 zetten de donaties van de e-levens in om echte levens te redden.

De gamers spelen van 17.00 uur tot 21.00 uur. De competitie van de actie ‘Life for life’ bestaat uit verschillende spelrondes met populaire games als Mario Kart, FIFA 17, Rocket League en Formule 1.

Kwebbelkop, de ambassadeur van het LifeforLife-event, vraagt de gaming-community om e-levens te doneren:

Live event in het Mediapark Hilversum

De battle is zowel live te volgen in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in het Mediapark in Hilversum (beeldengeluid.nl/lifeforlife).

Ook via livestream

Je kunt de battle ook volgen via de livestream op het LifeforLife kanaal op het populaire social video platform Twitch en wordt gedeeld via diverse social media kanalen van de gamers. Naast de game-competities bestaat het programma uit meet & greets, een veiling met items uit de gaming-wereld en speciale masterclasses.

Giro555 actievoorzitter Farah Karimi: “Wij zijn bijzonder blij met dit mooie initiatief uit de gaming wereld. En vinden het prachtig dat zoveel jonge, talentvolle mensen zich willen inzetten voor de slachtoffers van hongersnood. Wij wensen gamers en fans een spannende battle toe en hopen dat er met de actie ‘leven voor een leven’ een mooi bedrag bij elkaar wordt gespeeld.”

Het is de eerste keer dat de gaming-community zo groots en met een eigen event wordt gemobiliseerd voor het goede doel. Deze unieke lifeforlife-actie is geïnitieerd en georganiseerd door Giro555 partners NewBe en eMense. De gehele opbrengst is bestemd voor de noodhulp aan slachtoffers van hongersnood.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.