Nederland
helpt
Nepal

Wat we kunnen doen met uw gift?

Giften groot of klein, alles is welkom. Met de kleinste giften kunnen we al hulpgoederen aanschaffen. Deze goederen zijn heel hard nodig omdat veel slachtoffers alles kwijt zijn. Lees hieronder wat we bijvoorbeeld met uw gift kunnen doen, en lees in dit artikel wat de hulporganisaties op dit moment doen in Nepal. 

Met een gift van €5,- kunnen we een deken aanschaffen. Eén slachtoffer heeft het dan in ieder geval niet meer koud als hij buiten slaapt. Bij een gift van €15,- schaft u voor een heel gezin een waterpakket aan. Voor €25,- kan een heel gezin van een voedselpakket worden voorzien.

Vele huizen zijn ingestort waardoor mensen buiten moeten slapen. Vaak in de regen omdat het regenseizoen is. Met een gift van €35,- kunnen we noodonderdak bieden. Om ziektes te voorkomen is het erg belangrijk dat er hygiënepakketten worden uitgedeeld. Deze pakketten zijn €50,- euro per stuk.

Kinderen moeten naar school, ook na een ramp. Het is onwenselijk als zij een leerachterstand krijgen, want dat kan problemen veroorzaken in de toekomst. Met €100,- voorziet u vijventwintig kinderen van een onderwijspakket.

Op dit moment slapen een hoop families bij elkaar onder één tentdak waardoor ze geen privacy hebben. Ziektes kunnen zich op deze manier snel verspreiden. Voor €365,- schaffen we een familietent aan.

Vele mensen raakten zwaar gewond tijdens de aardbeving. Ziekenhuizen zitten vol, dus niet iedereen kan verzorgd worden. Met een gift van €1900,- kunnen we een noodhospitaal opzetten. Bij giften van €4000,- kunnen we zorgen voor een medische set waarbij we drie maanden lang 10.000 mensen kunnen helpen.

infographic geefvoorbeelden

 

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.