Geen angst meer voor Arjun Reddy (visser in India)

“Toen ik benaderd werd om me te laten vaccineren, rende ik hard weg”, zegt de 35-jarige Bala Arjun Reddy, een visser van de Papikondalu-eilanden in India. 

Het dorp van meneer Reddy ligt afgelegen. Er is beperkte toegang tot elektriciteit, mobiel bereik en dus ook: informatie. Toen de coronapandemie uitbrak, verspreidden angst, onzekerheid en mythes zich als een lopend vuurtje. “Ik begreep gewoon niet wat het coronavirus was. Ik wist niet hoe ik mezelf kon beschermen en dacht dat de vaccinaties mij ziek zouden maken, dus liep ik weg”, zegt Reddy. Veel dorpelingen volgden zijn voorbeeld. 

Reddy: “Ik dacht dat de vaccinaties mij ziek zouden maken.”

Het personeel liet me niet los
In mei 2021 startte Terre des Hommes, met Giro555-geld, een massale vaccinatie- en bewustwordingscampagne in India. Deze campagne strekte zich uit over 264 plattelandsgemeentes, in 7 deelstaten. “Het personeel liet me niet los”, zegt Reddy met een grijns. “Ik werd voortdurend benaderd over het belang van vaccineren. Toen bleek dat het vaccin niet dodelijk was, begon ik geleidelijk mijn mening te veranderen.”

In mei 2021 startte Terres des Hommes, een van de organisaties achter Giro555, een grote voorlichtings- en vaccinatiecampagne in India.

Ik voel me goed
Uiteindelijk kreeg de heer Reddy de prik, gewoon in zijn eigen dorp. Een aantal vissersvrienden ontvingen het vaccin op hun boot. In november kreeg Reddy zijn tweede dosis. “Ik voel me goed, dus ben ervan overtuigd dat vaccineren het juiste was om te doen.”

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 10 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie