Nederland
helpt
Nepal

Geen zorgen meer over het drinkwater

“De meeste gebruikers van deze waterbron zijn mensen uit de Dalit- en Janajati-kasten, bijzonder arme mensen”, vertelt  Oli Tamang, secretaris van de gebruikersgroep van 66 huishoudens van het waterpunt in het dorp Thulopakhar. “Maar door de aardbeving raakte de waterbron afgesloten.” De voorzitter van de groep, Mankumari Acharya, vertelt dat de drinkwatersituatie in het regenseizoen wat beter is, maar in het droge seizoen is het altijd zeer moeilijk. “Deze bron geeft ook water in het droge seizoen, wanneer andere helemaal droog zijn. Er gaan dan echter meer mensen gebruik van maken.”

Ze vertelt dat iedereen heel blij is met het betonnen bassin dat met het Giro555-geld is aangelegd, waardoor de bron en de reservoirs zijn afgeschermd en bovendien voorzien van een watertap, wat het makkelijk maakt om emmers en potten te vullen. Saraswati Lama, eveneens actief in de gebruikersgroep, legt uit dat de tap en de gebouwde structuur heel handig zijn om de waterstroom onder controle te houden en water te sparen als er minder water stroomt in het droge seizoen.

Op de foto: Duibung drinkwater-gebruikersgroep in het dorp Thulopakhar

 

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.