Help slachtoffers Syrië

‘Gelukkig krijgen we voedsel en medicijnen’

Bakker Mahmud  (41) heeft vier dochters en een zoon. Zijn vrouw is lerares op een school voor gehandicapte kinderen. “Wij zijn moslims, maar op de vlucht voor onze eigen religie,” aldus Mahmud. “Terroristen dwongen mij m’n bakkerij te sluiten omdat mijn vrouw geen sluiter droeg. Een andere vrouw die geen hoofddoek droeg, schoren ze kaal. Twee jonge mannen werden voor onze ogen gedood, omdat ze een tatoeage en gouden ketting droegen. We zijn toen naar Damascus gevlucht. Dat was verschrikkelijk, alle onze dromen vervlogen. We wonen nu bij familie in, maar hebben geen inkomsten om eten te komen. Mijn zoon van drie is ziek. Gelukkig helpt Cordaid Mensen in Nood ons met voedsel en medicijnen. Ik hoop en bid dat mijn zoon beter wordt, en dat ik snel werk vind om mijn gezin te onderhouden.”

Foto: Cordaid Mensen in Nood
Voedseluitdeling in Damascus. Mahmud staat niet op deze foto

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.