Help slachtoffers
aardbeving

Geweldige nieuwe tussenstand, maar: “Blijf alsjeblieft geven”

Een kleine week na het openen van Giro555, staat de tussenstand (maandag 13 februari) op bijna 25 miljoen euro. Een indrukwekkend bedrag, maar actievoorzitter Michiel Servaes roept Nederland op om vooral te blijven geven. Hij bezocht de afgelopen dagen het rampgebied en zag daar met eigen ogen hoe dringend de hulp nodig is.

Geef nu

“Het was verschrikkelijk”, vertelt Servaes. “In Gaziantep en vooral in Hatay zag ik de enorme verwoesting, de ontreddering en het verdriet. Ingestorte gebouwen, straat na straat. Er wordt hulp geboden door alle organisaties die daar samen momenteel hard aan het werk zijn. Denk daarbij aan het uitdelen van schoon drinkwater, eten, dekens en warme kleding.”

“Maar veel meer is nodig”, vervolgt hij. “Want de meeste mensen slapen nog buiten en hebben dus snel onderdak, sanitair, zorg en uiteindelijk ook weer perspectief nodig. Hulporganisaties bereiden zich daarom voor op een enorme operatie. De geefbereidheid vanuit Nederland is hartverwarmend. We moeten echt alles op alles blijven zetten om al deze mensen te helpen.”

Actiedag
Heel Nederland komt inmiddels in actie om Giro555 te steunen. Aanstaande woensdag is de landelijke actiedag en werken publieke en commerciële media samen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de ramp. Beeld & Geluid in Hilversum wordt die dag omgetoverd tot actiecentrum. Vanuit daar worden live programma’s gemaakt en er komt een belpanel met bekende Nederlanders.

Geef nu

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.