Gezondheidswerker Hyelakimi (Nigeria) leerde vaccineren

Hyelakimi Balami is moeder van een tweeling en gezondheidswerker in de staat Borno, in het noordoosten van Nigeria. Vanwege het risico in de aard van haar werk, werd Hyelakimi, net als veel andere gezondheidswerkers, het hardst getroffen door de pandemie. 

De fysieke en economische impact van het coronavirus vallen vaak in het niet met het sociale en emotionele trauma, dat sommige van deze gezondheidswerkers moesten doorstaan. Zo liep ook Hyelakimi, begin 2020, het coronavirus op. “Door een beperkte toegang tot vaccins, informatie en een stigma voor geïnfecteerde mensen met dit nieuwe virus, moest ik mijzelf isoleren. Van mijn tweelingjongens, oude schoonmoeder en het werk dat ik zo graag doe.” 

Bezorgd om mijn tweelingjongens
Doordat Hyelakimi in isolatie zat, kon haar tweeling een tijdje niet naar school. “Bij één van mijn zoons, kwam de spraak maar traag op gang. Hij was net wat vooruitgang aan het boeken, toen de pandemie startte. Ik was zó bang dat hij een terugval zou krijgen.” 

Hyelakimi Balami: “Doordat ik in isolatie zat, kon ik niet werken, en kon mijn tweeling niet naar school.”

Ik gebruik mijn eigen verhaal
Dankzij de opbrengst van Giro555 kreeg Hyelakimi de mogelijkheid een training te volgen tot vaccinateur. Zij gebruikt nu haar eigen verhaal om aandacht te vragen voor het belang van vaccineren. “Ik ben blij dat vaccins nu beschikbaar zijn voor iedereen en vooral ook voor mensen in moeilijk bereikbare gebieden.”

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.