Nederland
helpt
Nepal

Gijs Staverman terug in Nepal

NPO Radio 2 hield eind april vorig jaar samen met andere zenders en omroepen een grote actie voor Giro 555 om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Nepal. DJ Gijs Staverman was erg betrokken bij de actie, en zelfs zo betrokken dat hij in juni 2015 zelf naar Nepal ging om te kijken hoe de situatie er is, zo kort na de ramp.

Nu, een jaar na dato, is Gijs Staverman terug in Nepal om te zien hoe het de Nepalezen vergaat. Hij bezoekt er samen met actievoorzitter Gijs de Vries projecten van de hulporganisaties achter Giro555.

sigridspinnox-7

Gijs Staverman en Gijs de Vries op bezoek bij hulpprojecten gefinancierd met geld van Giro555. Foto: Sigrid Spinnox


 
“Ik kijk hoe het geld besteed wordt een jaar na de aardbeving. We hebben vorig jaar ruim 25 miljoen opgehaald en dat is veel geld, dus ik wil dat dat goed besteed wordt”, laat Staverman weten.

In een telefonisch gesprek met Jeroen Kijk in de Vegte merkt Staverman op dat er veel is gebeurd het afgelopen jaar. “Wat je voornamelijk ziet, is dat er weer veel leven op straat is. En dat mensen langzaam weer wennen aan het idee dat er een toekomst is. Dat voel je hier heel erg.” 

Luister het volledige gesprek terug tussen Jeroen en Gijs van 22 april op Radio 2, waarin hij vertelt over zijn eerste indrukken. Ook op Radio 5 deed Gijs verslag.

 

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.