Bescherming

Online counselling voor tieners met een HIV-infectie

Evacuaties en mijnen ruimen

Het Rode Kruis en Kerk in Actie maakten ieder de evacuatie van meer dan 10.000 mensen uit onveilige gebieden mogelijk. Stichting Vluchteling heeft zo’n 2.500 mensen, waaronder 154 noodhulpverleners, voorgelicht over de gevaren van en het ruimen van mijnen.

Psychosociale hulp

Het Aidsfonds biedt online pschosociale hulp aan ruim 8.000 jongeren met hiv (foto). ARQ traint (online) Oekraïense hulpverleners in het bieden van traumahulp in een oorlogssituatie, en Pax biedt via mobiele teams psychosociale ondersteuning in plaatsen dichtbij de frontlinie, in dorpen die zwaar geleden hebben onder de bezetting.

Plan International biedt psychosociale zorg en bescherming aan kinderen, specifiek meisjes, hun ouders en slachtoffers van misbruik of gendergerelateerd geweld. Ook traint Plan International hulpverleners in kindbescherming en het tegengaan van mensenhandel, uitbuiting, (seksueel) misbruik en gendergerelateerd geweld.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.