Stop de ebola-ramp

Giro555 Actievoorzitter vertelt over zijn bezoek aan Sierra Leone

Henri van Eeghen, actievoorzitter Giro555 is vanochtend teruggekeerd uit Sierra Leone, een van de door het ebola-virus getroffen West-Afrikaanse landen.

Om 11.30 uur geeft hij een debriefing aan pers, medewerkers en andere belangstellenden op het actiecentrum in Den Haag, waar gisteren de aftrap is gegeven voor de Giro555 actie ‘Stop de ebola-ramp’.

Van Eeghen zal zijn indrukken geven over zijn bezoek van de afgelopen 4 dagen, waar hij met eigen ogen zag wat ebola aanricht. Hij zal onder andere vertellen over begrafenisrituelen, sloppenwijken waar mensen dicht op elkaar leven, onrust in geïsoleerde gebieden en het stil vallen van alle structuren in het land.

Van Eeghen geeft zijn visie op wat er de komende 6 maanden in deze acute situatie nodig is en hoe de actie ‘Stop de ebola-ramp’ hieraan kan bijdragen. Tot slot zal hij ingaan op de persoonlijke veiligheidsprotocollen voor hem in het reisgebied en na terugkomst.

Nieuwsoverzicht

De samenwerkende hulporganisaties achter Giro555:

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Zij vragen heel Nederland zich aan te sluiten om geld in te zamelen voor hulp aan slachtoffers. Want samen redden we meer levens. Meer informatie

Blijf op de hoogte

Word een paar keer per jaar bijgepraat over de resultaten van de hulp. En ontvang als eerste een alert wanneer er een Giro555-actie start.